Ravnateljica Fonda za obnovu Snežana Penović i njezin zamjenik Krešimir Dominis obišli su danas sa ministrom Paladinom lokacije u Gradu Zagrebu gdje je u tijeku konstrukcijska obnova obiteljskih kuća i višestambenih zgrada stradalih u potresu.

Na desetak lokacija na širem području Grada Zagreba izvode se radovi konstrukcijske obnove, a na nekim lokacijama obnova je završena kroz model samoobnove.

Jedna od posjećenih lokacija  je i obiteljska kuća na adresi Selišće 27. gdje je završena samoobnova, a vlasnik kuće Igor Krajač poručio je sugrađanima koji žele obnoviti svoje u potresu stradale kuće da budu strpljivi. Vlasnik će za konstrukcijsku obnovu svoje kuće od države dobiti 490.000 kn.

Ministar Paladina najavio je da će Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dio aktivnosti usmjeriti na dodatno stimuliranje samoobnove jer se kroz taj model zajedničkog rada vlasnika, ministarstva i provedbenih tijela može dodatno potaknuti i ubrzati obnova.

Tijekom dana čelnici Ministarstva i Fonda za obnovu osim kuće u Selišću obišli su i Kraljevec , gdje je u tijeku konstrukcijska obnova višestambene zgrade, te par lokacija u Čučerju i Markuševecu.

obilazak srpanj 2022