Fond za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije raspisao je Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava naziva Provedba mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, i Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, FSEU.FZO.01, koji je trajao od 11. do 25. ožujka 2022. godine i objavljen je na mrežnim stranicama Fonda i strukturnifondovi.hr.
Predmetni poziv je postupak izravne dodjele bespovratnih financijskih sredstava s unaprijed određenim prijaviteljem – Sektor za stručne poslove kontrole i praćenja obnove kao ustrojstvenom jedinicom Fonda za obnovu i partnerom – Uprava za graditeljstvo kao ustrojstvenom jedinicom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.
Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za provedbu operacije Zaštita kulturne baštine oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije potpisan je 31. ožujka 2022. godine, te ukupni iznos prihvatljivih troškova iznosi 276.000.000,00 HRK.